Етикети

авокадо (3) агнешко (8) американска кухня (61) аспержи (3) бадеми (1) банани (1) баница (30) без глутен (28) Бетоловото (15) боровинки (1) броколи (4) бутер тесто (22) българска традиционна кухня (147) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) гъби (2) десерт (1) десерти (224) домашно консервиране (6) дребни сладки (37) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (124) заек (5) закуски (68) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кекс (1) кексчета (27) киноа (3) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (11) кокос (11) кремове (42) крок пот (11) круши (10) лесно (137) лимон (1) лимони (1) манго (1) мед (1) меню (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (158) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (77) постно (39) праз (12) празник (11) предястие (65) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (28) салата (15) свинско месо (34) сладкиш (103) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (31) супа (32) суфле (1) тайландска кухня (1) тестени (64) тиква (9) тиквички (19) торта (64) френска кухня (34) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (24) чия (2) шкембе (1) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

неделя, 27 май 2012 г.

Агнешко печено с картофи




Отново съм използвала любимата ми комбинация розмарин и мащерка.


Продукти 
 за 4 порции

  • 1 малко агнешко бутче
  • дижонска горчица
  • черен пипер, сол
  • розмарин, мащерка
  • 2 скилидки чесън
  • картофи - 600 г

Калории - общо
за 1 порция

Приготвяне

  • месото се намзва с горчица, черен пипер и сол
  • поставя се в съд за печене с капак ( стъклена тенджера, гювеч), наръсва се с мащерка и розмарин, добавя се чесънът  и се наливат 2 пръста вода
  • пече се за 10 минути на 220 С, а след това около 1 час и 30 минути на 180 С  покрито с капака, до готовност
  • прибавят се картофите, нарязани по желание, поръсват се със сол
  • пече се без капака до омекване на картофите


5 коментара:

  1. Сонче, като го гледам това агнешко каква хубава коричка има, а колко е крехко и вкусно, направо ми се прияде на закуска! Хубава седмица от мен, а рецептата е супер!

    ОтговорИзтриване
  2. Ох, Сонче, красота! Прати ми малко по пощата:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Траянче, добре си дошла през лятото на моето Бетолово, ще почерпя!

      Изтриване
  3. Откъде го взе това агънце, Сонче?;)
    Искам да направя такова, а като гледам магазините, май ще чакам до Великден 2013.
    Много апетитно и тази убийствена коричка...!!!!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow