Етикети

агнешко (7) аспержи (2) баница (28) без глутен (14) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (135) великден (1) гарнитура (29) гост (9) гостуване (1) десерти (193) домашно консервиране (6) дребни сладки (31) дулче де лече (1) есен (32) желирано (29) за празник (103) заек (3) закуски (62) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (22) кайсии (9) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (33) крок пот (3) круши (10) лесно (127) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (145) паста (20) патица (2) пилешко (47) пити (18) плодове (71) постно (36) празник (9) предястие (58) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (25) салата (15) свинско месо (27) сладкиш (86) сос(дип) (1) спанак (26) супа (27) тестени (55) тиква (8) тиквички (17) торта (51) френска кухня (26) хлебопекарна (3) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (13) чия (2) шоколад (29) ябълки (16) ягоди (30) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (13)

търся в този блог

неделя, 10 юни 2012 г.

Кайсиево сладко (домашно сладко от кайсии)

Много ароматно , подходящо за сладкиши, пълнежи, директна консумация.



Продукти
 за 7 бурканчета от 330 г

  • 1,5 кг кайсии
  • 1,5 кг захар
  •  2 ч.л.лимонов сок или 1 ч.л. лимонена киселина лимонтозу)
  • 1-2 листа индрише




  Приготвяне


  • кайсиите се мият, махат се костилките и се режат на кубчета
  • насипват се със захарта и се оставят да престоят(може и за 1 нощ)Ако сладкото ще се вари веднага, добавя се 100 мл вода
  • варят се на слаб огън, като с решетъчна лъжица се отстранява пяната
  • проверява се за готовност след около 20-40 минути по метода капка в чаша вода - капка от сока пада цяла на дъното на чаша със студена вода 
  •  добавя се лимоновия сок, индришето на цели листа и още горещо сладкото се разлива в бурканите
  • затварят се плътно и се обръщат с капачката надолу.

8 коментара:

  1. Много хубаво е станало кайсиевото сладко!
    Обичаме го в къщи и скоро ще направя.
    Поздрави и спокойна вечер!

    ОтговорИзтриване
  2. И после си мажеш палачинка и примижваш от удоволствие...страхотно е и на цвят, и на вид,Соня!

    Щастлива седмица пожелавам!

    ОтговорИзтриване
  3. Дойде ли време за кайсиевото сладко....аз пък правих вишнево,черешево.
    ПРИЯТЕН ДЕН,СОНЧЕ!

    ОтговорИзтриване
  4. Чудесно сладко е станало, Сонче! Ние не го ядем, залягаме над пресните кайсийки:)

    ОтговорИзтриване
  5. Сонче я да метнеш едно бурканче от разкошното сладко дето си направила аааааа:)))))
    Прегръдки за хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  6. Аз не съм много по домашното консервиране, че ми е писнало от годините, в които нямаше нищо, аз нямам и баби на село, а трябваше да храня 5 членно семейство!Тогава у нас беше като консервна фабрика - редиш се по опашки за плодове и зеленчуци и после като се почне- сладка, компоти, лютеници, и всички подобни, какво ли не съм правила! В последните 15 години правя само по едно, две сладка годишно! Защото са много по-хубави от тези в магазина, а всичко останало не консумираме или си купуваме !Благодаря ви за отзивите, хубава нова седмица на всички!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен2 юли 2017 г., 17:58

    Благодаря за хубавата и лесна рецепта Соня 😊

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз ви благодаря за доверието! Поздрави и да ви е сладко!

      Изтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...