Етикети

авокадо (3) агнешко (8) американска кухня (61) аспержи (3) бадеми (1) банани (1) баница (30) без глутен (28) Бетоловото (15) боровинки (1) броколи (4) бутер тесто (22) българска традиционна кухня (147) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) гъби (2) десерт (1) десерти (224) домашно консервиране (6) дребни сладки (37) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (124) заек (5) закуски (68) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кекс (1) кексчета (27) киноа (3) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (11) кокос (11) кремове (42) крок пот (11) круши (10) лесно (137) лимон (1) лимони (1) манго (1) мед (1) меню (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (158) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (77) постно (39) праз (12) празник (11) предястие (65) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (28) салата (15) свинско месо (34) сладкиш (103) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (31) супа (32) суфле (1) тайландска кухня (1) тестени (64) тиква (9) тиквички (19) торта (64) френска кухня (34) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (24) чия (2) шкембе (1) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

вторник, 7 юни 2016 г.

Кокосов флан - крем карамел с кокос и кондензирано мляко






Продукти

за 6-8 порции
4 яйца
380 г ( 1 кутия) кондензирано мляко
250 мл прясно мляко
100 г кокосови стърготини
3-4 с.л. захар за карамела

 Време за приготвяне: 50 мин.
 - за подготовка - 10 мин.
 - за готвене -40 мин.



Приготвяне


В подходящ съд се приготвя карамел от захарта.
Разпределя се в предвидените купички за печене.
Яйцата се разбиват , към тях се прибавят кондензираното мляко, прясното мляко и накрая и кокосовите стърготини. Разбърква се до хомогенност и се изсипва в купичките.
Десертът се пече на водна баня(купичките се поставят в тава с вода)  в предварително загрята на 200 С фурна за около 40 минути, до златист загар.
Изчаква се да изстинат и се обръщат преди сервиране.
Сервират се с плодове или плодово желе.



Ако рецептите ви допадат, можете да се следите всичко ново от блога във фейсбук като харесате страничката на Моето сладко хоби

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow