Етикети

авокадо (3) агнешко (8) американска кухня (61) аспержи (3) бадеми (1) банани (1) баница (30) без глутен (28) Бетоловото (15) боровинки (1) броколи (4) бутер тесто (22) българска традиционна кухня (147) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) гъби (2) десерт (1) десерти (224) домашно консервиране (6) дребни сладки (37) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (124) заек (5) закуски (68) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кекс (1) кексчета (27) киноа (3) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (11) кокос (11) кремове (42) крок пот (11) круши (10) лесно (137) лимон (1) лимони (1) манго (1) мед (1) меню (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (158) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (77) постно (39) праз (12) празник (11) предястие (65) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (28) салата (15) свинско месо (34) сладкиш (103) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (31) супа (32) суфле (1) тайландска кухня (1) тестени (64) тиква (9) тиквички (19) торта (64) френска кухня (34) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (24) чия (2) шкембе (1) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

вторник, 28 юни 2016 г.

Конкильони болонезе - паста раковини, пълнени с кайма и доматен сос



Много отдавна се каня да направя от този вид паста и все отлагам.Но сега ми е на гости големият ми внук Ники, който е любител на всякакъв вид паста и решихме да пробваме тези интересни раковини.
Резултатът е повече от добър. Много  ни хареса тази запечена паста. Ще пробваме и с друг пълнеж!



Продукти 
за 4-5 порции

 300 г конлильони(големи раковини)
500 г кайма (телешка или смес)
4-5 с.л. зехтин
1 глава стар лук
2-3 скилидки чесън
1 морков
стрък целина
черен пипер
червен пипер
босилек
риган, мащерка
1 консерва белени  нарязани домати от 600 г
50 г настърган кашкавал
Време за приготвяне: - 50 мин.
за подготовка - 10 мин.
 - за готвене -40 мин.
Приготвяне

Тук се включи и друг помощник - един от по-малките внуци!



Всичко става много бързо, ако се работи на 2 котлона.
В дълбока тенджера се завира подсолена вода и се прибавя пастата.Вари се според указанията на опаковката. На моята пишеше 18 мин.
Изцежда се и се раковините се подреждат в намазана със зехтин тавичка.
В голям тиган се задушават лука, чесъна, целината и моркова, нарязани на дребно ( аз ги пускам за секунди в блендера преди това).
След като зеленчуците омекнат, се прибавя каймата и се пържи докато промени цвета.
Следват подправките и доматите. Вари се  като се разбърква още 5 минути, до сгъстяване.
Конкильоните се пълнят със соса с помощта на лъжица. Остатъка от соса( ако има) може да се изсипе отстрани.
Поръсва се с настъргания кашкавал.
Ястието се пече в предварително загрята на 220С фурна за 20 минути.



Ако рецептите ви допадат, можете да се следите всичко ново от блога във фейсбук, като харесате страничката на Моето сладко хоби

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow