Класическо ястие.Месото остава сочно под хрупкавата коричка на панировката.
Продукти
за 2 порции
350-400 г крехко месо - филе
сок на 1/2 лимон
1/2 ч.л. черен пипер
2 с.л. зехтин
2 с.л. масло
3 с.л. брашно
1-2 яйца
3 с.л. галета
1/2 ч.л. суха мащерка
1/4 ч.л. сол
Време за приготвяне:20 мин.
- за подготовка - 10 мин.
- за готвене - 10 мин.
Приготвяне
Месото се реже на филии с дебелина около 0.5 см. Начуква се леко с чук за месо.
Поръсва се с лимонов сок и черен пипер.
Оставя се да престой за поне 1/2 час.
Приготвят се чиниите за панировката - една с брашно, една с разбито яйце и една с галета, смесена с мащерка и сол.
Зехтина и маслото се загряват .
Шницелите за потапят последователно в брашно, яйце и галета и се пържат в сгорещената мазнина. От всяка страна по 2.5 - 3 минути, на среден огън, до златисто.
Сервират се веднага топли, с гарнитура по избор.
Ако рецептите ви допадат, можете да се следите всичко ново от блога във фейсбук, като харесате страничката на Моето сладко хоби.
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.