Етикети

авокадо (3) агнешко (8) американска кухня (61) аспержи (3) бадеми (1) банани (1) баница (30) без глутен (28) Бетоловото (15) боровинки (1) броколи (4) бутер тесто (22) българска традиционна кухня (147) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) гъби (2) десерт (1) десерти (224) домашно консервиране (6) дребни сладки (37) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (124) заек (5) закуски (68) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кекс (1) кексчета (27) киноа (3) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (11) кокос (11) кремове (42) крок пот (11) круши (10) лесно (137) лимон (1) лимони (1) манго (1) мед (1) меню (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (158) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (77) постно (39) праз (12) празник (11) предястие (65) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (28) салата (15) свинско месо (34) сладкиш (103) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (31) супа (32) суфле (1) тайландска кухня (1) тестени (64) тиква (9) тиквички (19) торта (64) френска кухня (34) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (24) чия (2) шкембе (1) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

събота, 4 февруари 2017 г.

Шницел от свинско или телешко месо - подробно




Класическо ястие.Месото остава сочно под хрупкавата коричка на панировката.
Продукти 

за 2 порции

350-400 г крехко месо - филе
сок на 1/2 лимон
1/2 ч.л. черен пипер
2 с.л. зехтин
2 с.л. масло
3 с.л. брашно
1-2 яйца
3 с.л. галета
1/2 ч.л. суха мащерка
1/4 ч.л. сол

 Време за приготвяне:20 мин.
 - за подготовка - 10 мин.
 - за готвене - 10 мин.


Приготвяне


Месото се реже на филии с дебелина около 0.5 см. Начуква се леко с чук за месо.
Поръсва се с лимонов сок и черен пипер.
Оставя се да престой за поне 1/2 час.
Приготвят се чиниите за панировката - една с брашно, една с разбито яйце и една с галета, смесена с мащерка и сол.
Зехтина и маслото се загряват .
Шницелите за потапят последователно в брашно, яйце и галета и се пържат в сгорещената мазнина. От всяка страна по 2.5 - 3 минути, на среден огън, до златисто.
Сервират се веднага топли, с гарнитура по избор.


 Ако рецептите ви допадат, можете да се следите всичко ново от блога във фейсбук, като харесате страничката на Моето сладко хоби.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow