Етикети

агнешко (7) аспержи (2) баница (27) без глутен (14) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (134) великден (1) гарнитура (29) гост (9) гостуване (1) десерти (192) домашно консервиране (6) дребни сладки (31) дулче де лече (1) есен (32) желирано (29) за празник (103) заек (3) закуски (61) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (22) кайсии (9) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (33) крок пот (3) круши (10) лесно (125) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (144) паста (20) патица (2) пилешко (47) пити (18) плодове (70) постно (36) празник (9) предястие (58) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (25) салата (15) свинско месо (26) сладкиш (86) сос(дип) (1) спанак (26) супа (27) тестени (54) тиква (8) тиквички (17) торта (50) френска кухня (26) хлебопекарна (2) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (13) чия (2) шоколад (29) ябълки (16) ягоди (29) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (13)

търся в този блог

сряда, 28 юни 2017 г.

Обърнат сладкиш с кайсии



Много лек и свеж сладкиш с пресни плодове.

Продукти 
за форма с диаметър 20см
6-8 порции
90 г меко масло
1/2 ч.ч. пудра захар*
2 яйца
3 с. л. заквасена сметана
2/3 ч.ч. брашно*
лимонова кора
ванилия
1 с.л. бакпулвер
500 г кайсии
2 с.л. кристална захар
1 ч.л. канела
чашата е с вместимост 200 мл
Време за приготвяне: 55 мин.
 - за подготовка -15 мин.
  - за готвене -40 мин. 

Калории 
Общо 2155 Ккал 
За една порция 270  Ккал 

Приготвяне 

Фурната се включва на 175 С
Кайсиите се почистват от костилките, разрязват се на 2 и се подреждат в намазана с масло форма за печене. Поръсват се с 2 с.л. захар и канела.
Размекнатото масло се разбива със захарта, добавят се яйцата и се разбива на пухкав гладък крем.
Прибавя се сметаната, разбива се отново.Следват брашното, бакпулвера, лимоновата кора, ванилията. Получава се гъсто тесто.
Тестото се изсипва върху кайсиите и се заглажда.
Пече се около 40 мин. на 175 С, до суха клечка.
Изважда се , изчаква се да изстине и се обръща в подходяща чиния.




Ако рецептите ви допадат, можете да се следите всичко ново от блога във фейсбук като харесате страничката на Моето сладко хоби

1 коментар:

  1. Соня,
    подобен сладкиш прави и сестра ми, няма сметана в тестото обаче.Малко по - различна е рецептата, но кайсиите са задължителни и сладкиша изглежда по същия начин на външен вид.Често използваме този сладкиш, защото е лесен и ефектен.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...